dimecres, 30 d’octubre del 2013

Grifone xiques al IV Raid Peña Guara (Riglos)


10 de matí, sortida! estem situades a primera fila i això ens fa sortir força ràpid. En aquesta secció
tenim 2 hores per fer 14 valises de diferent puntuació. Les més valorades estan situades fora de zona urbana en llocs amb grans desnivells, nosaltres tenim clar que hem d'anar a per aquestes i comencem a pujar per senders tot localitzant-les poc a poc: 31, 32, 33, 35 on per fer aquesta 35 hem tingut que ensenyar el mapa a uns caçadors i fels-hi veure el lloc on teniem que anar, perque la seva frase era clara "aquí no podeis pasar, hay tiros!" quina gent! i nosaltres que anàvem trotant per un pista... I continuem 34, camp a través fins la 36 baixem al coll on tenim un primer ensurt perque l'Ampa fa una super-voltereta... però la tia es posa de peu i continua corrent com si res! Una bèstia! Anem a per la 37, porto jo el mapa i no vec massa clar el punt exacte de la valisa, però l'Ampa s'ho mira un segon i ho veu claríssim... jo em quedo al·lucinada de com interpreta de ràpid el mapa, i sense xerrar gaire ens llancem al mirador on se situa la nº37. Mirem l'hora i no tenim massa temps, ens queden 2 valises a part de les urbanes que aquestes deixarem segur, només en podem fer una... a per la 38, però un error en voler anar massa ràpid costa avall fa que ens saltem el camí i haguem de tornar a pujar... intentem anar ràpid, la zona on és la 38 es dolenta i l'Ampa cau! Sembla que s'ha fet mal a la mà.


Cliquem valisa i comencem a baixar per un barranc cap al poble de Riglos, sembla que la mà se li va recuperant però hem d'anar ràpid a les 12 ens començaran a restar punts de la secció fins a les 12,30 que la secció serà anul·lada. Toquen les 12 i estem entrant per la part alta del poble... amb algun punt de menys posem fi a la secció i ens donen mapa de bici.


Traquilament ens canviem, mirem mapa, mengem i després de 10min sortim. Ens queda la secció més dura per davant! Jo no porto portamapes a la btt, quina pena! perque m'hagués agradat anar mirant-lo mentres pedalavem. 
Decidim primer fer les valises més dures, anar a fer el ràpel a vora el castell de Loarre i de tornada fer
les valises situades més al sud. El primer tram de bici es fa molt dur! Hem d'arrossegar la btt per un sender en pujada fins a un coll on podrem marcar la 45, després unes pujades amb terrenys molt dolent i molt desnivell per arribar al punt més alt de la ruta. Agafem PR i ens arribem a una petita cabana on hi ha situada la 54. Decidim deixar la 56 i 58 i tirar avall cap al castell de Loarre per un sender molt "guarro" que tampoc ens deixa disfrutar la baixada. Cliquem 55, mengem una mica i direcció al ràpel. Mentres jo em barallo per pujar per les pedres amb les sabates de btt (sort que hi ha una corda on agafar-me), l'Ampa ha de buscar una valisa al castell.


 El ràpel és assegurat amb una altra corda i mosquetó, així que a gaudir de les vistes i anar baixant, i una vegada feta la comèdia, tornem a la btt i ja agafant camí de tornada a Riglos. Valisa 53, 49 i ep! zona de memorització de valises opcional; són 3 valises que s'han de trobar primer mirant un mapa i anant a la següent de memòria.

Ens mirem amb l'Ampa i com que sabem que no podrem fer ja la tercera secció del raid que es escalada i via ferrata decidim disfrutar del moment i fer les valises de memòria.  Una vegada acabades tenim poc temps, a les 6 de la tarda hem de ser a Riglos i ens queden 3 valises... ens n'hem de saltar dos! Tirem recte cap a la 46 deixant la 48 i 47, anem ràpid, a les baixades volem i després de creuar camps per fi la trobem! Ara cap a meta, intentem anar ràpid però el cansament de 6 hores de bici es nota, fem el què podem i a les 6 i poc arribem a l'arribada.


Ha sigut un raid dur, sobretot el sector de btt! Pel meu gust la primera secció de Rogaine l'han tallat massa ràpid i la segona secció de btt si la volies fer quasi tota amb un nivell intermedi et deixava sense opcions de fer la tercera secció d'escalada, tir làser, via ferrata i jocs tradicionals.
La companyia ha sigut perfecte, m'ho he passat molt bé en tot moment i he intentat situar-me i aprendre de la  facilitat d'orientació de l'Ampa. Espero que repetim aviat.
Hem sigut l'únic equip femení en la categoria èlit, quedant les 12enes de 15 equips. Els nostres companys David i Dani (GRIFONE) no han fallat i han fet primers!


I aquí poso punt i final a aquesta temporada on he debutat en els raids d'aventura amb molts bons moments per reviure i algun amarg per analitzar en calma. He conegut gent molt maca i hem format un equip fantàstic, "els GRIFONE" que n'estic segura que donarà molt a parlar: amb el David Tarrés, Albert Vilana, Dani Terrisse, Marta Riba, Ampa Gil i jo mateixa.
El dia 9 de novembre l'Albert i el Dani tancaran el circuit català de raids intentant lluitar per la Copa Catalana i a finals de novembre el David, l'Albert i la Marta acompanyats de Jordi Capell "Txakal" marxaran a Costa Rica a participar a la Costa Rica Adventure Race.

I l'any vinent més i millor!!!!

diumenge, 13 d’octubre del 2013

Cap de setmana 4x4 en tots sentits!

Aquest ha sigut un cap de setmana mogudet en família, ni raids, ni curses ni curtides de campionat. Hores profitoses per tots quatre que crec que han valgut prou la pena com per fer una entrada al bloc, perquè la nostra vida és més això que res.

Dissabte,
Ja des de fa un any sabiem que el 12 d'octubre aniriem a veure el X-Trem Challenge d'Andorra, l'any passat un amic ens hi va portar i aquest any teniem clar que repetiriem. 

Abans d'arribar a Andorra una parada a la Seu d'Urgell per visitar el Parc del Segre, l'avi que avui ens acompanya a veure els 4x4 no hi ha estat mai i hi aprofitarem per dinar i estirar les cames.




Una vegada a Andorra, anem a buscar la vall que condueix a Os de Civís i quan arribem a Bixessarri comencem a buscar les diferents zones que es troben repartides per tota la muntanya per veure vehicles impresionants.


És espectacular veure com estan equipats els cotxes, com pugen per murs de pedra aparentment impossibles, com els diferents cotxes fan servir tècniques diferents per superar les zones, com flipen els nens i els no tant nens en veure tot aquest espectacle... al·lucinant! 


Diumenge, una divertida excursioneta matinal amb bicicletes per vora casa,  tot fent paradetes per agafer forces, tirar pedres a l'aigua i  visitar vaques, gallines, porcs i gatets! avui sí que ens hem guanyat el dinar de casa la iaia!!!






I per acabar d'arrodonir le dia, tot havent dinat i aprofitant que la Noa dorm a casa la iaia agafem el cotxe i decidim arreglar un tros de sender que porta al poble de Galliner i fer un supersalt al sender que ja fem amb bici i que baixa de les antenes; ha quedat brutal!



Donem per acabat aquest cap de setmana tan profitós com cansat!

dijous, 10 d’octubre del 2013

Campions de Catalunya de Raids d'aventura!!!

Aquest passat 5 i 6 d'octubre una part de l'equip Grifone de Raids (Albert Vilana, David Tarrés, Dani Terrisse i la impecable assistència de l'Ampa Gil) ens vam desplaçar fins a Pt de Suert on es va celebrar el Raid del Segre. Prova puntuable per la copa catalana i on esdecidiria el campionat de Catalunya.


La crònica de la cursa és del David Tarrés i les fotos de la Mercè Miranda:


Per l'ocasió, l'organització ens va preparar un espectacular, divertit i exigent recorregut en què hauríem de donar el millor de nosaltres mateixos per poder estar a davant. A sobre hi hauria tot el ferro de Catalunya amb ganes de fer-ho bé i aquí ningú regala res.
També cal destacar la presència d'equips de Madrid, Navarra i el País Basc.

Ja el divendres a la nit es va fer una curta etapa pròleg (una cursa d'orientació urbana per relleus) que serviria per determinar l'ordre de sortida de l'endemà. L'etapa l'acabaríem en 6a posició, això volia dir que sortiríem a 6' dels primers: els Hagloffs, que aquí ja anaven ensenyant les seves cartes.
Així doncs ens presentavem a la sortida oficial el dissabte a les 8:06h del matí amb una secció de btt de 26km i 1200m d+ amb sortida i arribada a Pont de Suert. La secció començava amb una llarga pujada que ens va servir per poder recuperar el temps amb els equips de davant i per fer-me veure que encara no estic recuperat del Bimbache i que les cames no les tinc per històries. Em tocaria prémer les dents i anar fent el millor possible per no anar massa lent. 
Sort que amb l'equip ens entenem molt bé i els tips de riure que ens fem durant les curses ajuden a passar els mals moments molt millor.

Al ritme que anàvem, aconseguim atrapar als Hagloffs però una balisa mal posada ens fa perdre temps i ens agrupem tots els equips. Al final decidim marxar d'allà i continuar amb el recorregut. A partir d'aquí el circuit tendeix a baixar i agafar uns quants corriols, cosa que ens beneficia i podem agafar un pèl d'avantatge respecte la resta d'equips. Finalment arribem a la transició en segona posició darrera l'equip La Cameta Coixa, que molt intel·ligentment no van perdre temps inútil buscant la balisa mal posada i havien tirat endavant.
A la Ferrada "Volem" i ens col.loquem 1ers
Fem la transició bastant ràpid i ens dirigim a l'esprint cap a la ferrada de Miravet, és clau entrar-hi primers per no trobar tap i intentar obrir forat. Al peu de la ferrada aconseguim el nostre objectiu i ens posem a grimpar bastant ràpid. Arribem a dalt i fem un descens molt bo per arribar ja primers a la furgo.
Ara ens espera un ràpid treking de 4km fins a l'embassament de Canelles.
A l'arribada al pantà hem de transportar els caiacs durant uns 500m abans de poder-nos ficar a l'aigua per fer-hi 12km circulars per tornar a arribar a la transició, la qual tornem a fer molt ràpid per encarar un altre ràpid trèkking de 8km i 700m de desnivell positiu fins a Viu de Llevata.
Durant aquestes seccions hem pogut obrir forat respecte els equips perseguidors i així aconseguir un altre dels objectius de l'etapa, i no és altre que poder entrar al Barranc de Viu de Llevata sense estrés i sense haver de córrer per dins. Així que ens l'agafem en calma però anant àgils.
En 1h30 tornem a arribar a la transició i només ens queda 33km de btt per acabar l'etapa. Però quins 33km! Dues fortes i llargues pujades i les seves respectives, divertides i guapíssimes trialeres per passar per Llesp dues vegades i final inacabable pel camí de l'aigua fins a Barruera.
Arribem al final d'etapa a les 20:30h aproximadament. Tenim temps fins les 23h per descansar i menjar bé abans de començar l'etapa nocturna.
Escalfant-nos i recuperant forces
Aquí aprofitem per menjar-nos el gran plat de pasta, les hamburgueses i un bon got de caldo calent que l'Ampa s'ha currat i que ens retornen a la vida. Dormim una horeta i tornem cap a la sortida. 8km amb el sac, la tenda i el fogonet ens esperen fins a Erill de la Vall, lloc escollit per l'organització per passar-hi la nit. Hem comprovat que els equip havien arribat bastant tard a la nit i som l'únic equip d'èlit que sortim puntualment a les 23h.
En poc més d'1,5h arribem a la zona d'acampada, juntament amb l'equip aventura Illa de Rodes. Sopem una miqueta i a intentar dormir 3 persones dins una tenda 2".
A les 4:30 en tornem a llevar, hem de retornar a Barruera passant per Boí i Durro. Com en les etapes anteriors comencem a bon ritme i ens situem primers, però entre la son i la parra on estem penjats ens saltem una balisa i hem de retrocedir uns minutets enrere. Ara sí, tornem a agafar bon ritme i arribem a la furgo just darrera els Hagloffs.
El canvi ens l'agafem una mica en calma, em sembla que ens fa mandra la duatló d'alta muntanya que ens espera ara, primer una btt d'uns 8km i 700m de desnivell +, un trekking de 8km més i 1.000m de desnivell + per la zona del llac de Durro i un vertiginós descens fins a Barruera on s'acabaria el raid.
Tornem a agafar un bon ritme de pujada i aconseguim atrapar els Hagloffs que havien fet una transició més ràpida, els agafem una mica de distància que ja la podríem mantindre fins el final de l'etapa.
Per acabar dues proves especials: una slackline i estellar llenya amb cunyes de ferro.
Ja com és habitual en el Raid del Segre, una bona paella per dinar serveix de punt i final d'aquesta gran aventura en què en unes 22 hores 40min hem recorregut 130km i 6.500m de desnivell positiu.
Així doncs finalment Campions de Catalunya davant els Hagloffs i els Trango. Però també destacar la gran lluita que van tenir amb els Aventura X-Perience - Sport HG, els GRAE de Cerdanyola i La Cameta Coixa que va oferir un bon espectacle entre els equips i a les assistències i seguidors. Així dóna gust!
Arribant a Barruera
 
Fins a la propera!!
Ara a esperar el Raid del Montsant per posar punt i final a la Copa Catalana i el 26 d'octubre cap el Raid de Guara.